Otkup zlata -Čisto zlato

     Otkup zlata 


    Karat se  koristi i kao oznaka finoće zlata gdje je jedan karat jednak udjelu mase zlata od 1/24 ukupne mase. Što je finoća  zlata u nakitu veća, nakit je vrijedniji. Zlato se miješa sa različitim legurama, tj.  metalima dodanih da zlato bude čvršče i tvrđe kako bi predmeti od zlata bili izdržljiviji i dugotrajniji.


otkup zlata u zagrebu zalagaonica
1 gram 24-karatnog zlata 
 

     Otkup 24-karatnog zlata

  
     Za 24-karatno zlato se kaže "čisto zlato" . 24-karatno zlato je od 99,00 % do 99,9 % čisto zavisno o pojedinim državama i zakonima. Npr. u Kini , 24-karatno zlato naziva se "Chuk Kam" , što znači "čisto zlato" i ima min. 99,0  zlata.
Jako je malo nakita proizvedeno od 24- karatnog zlata u ostalim djelovima svijeta. Večinom se takav nakit pojavljuje u Kini i ostalim državama Azije. Pošto je čisto zlato vrlo mekano ,u Zapadnim zemljama (Europa , Amerika , Australija...) zlato se miješa kako bi nakit bio izdržljiviji . Također miješanjem drugih metala sa zlatom dobivamo različite boje zlatnog nakita. Tako se proizvodi zlatni nakit bijele , žute , crvene , roze  pa i zelene boje.
 Zlatni nakit u Hrvatskoj i Europi uglavnom je izrađena od 14-karatnog zlata , a manje od 18-karatnog zlata. U Njemačkoj je zlatni nakit večinom izrađen od 8-karatnog zlata.
24-karatno zlato u Europi obično se pojavljuje u obliku poluga i investicijskih zlatnika (Austrijski Filharmoniker... i sl.) i finoće su 99,9%. Zlato finoće 999 , tj. čisto zlato je u Europskoj Unji oslobođeno poreza tj. PDV-a. Tako su transakcije investicijskim zlatom unutar EU oslobođene su PDV-a
Otkup zlata Vršimo brzo , profesionalno i točno , bilo da otkupljujemo 14-karatno zlato , 18-karatno zlato ili 24-karatno zlato.