Otkup srebra

otkup srebra


    Srebro se ubraja u plemenite metale i prirodi se javlja u elementarnom stanju kao i u svojim sjedinjenjima. Popularnost i korištenje srebra privukle su mnoge u poslovanje, otkup srebra, izradu nakita te mnogobrojne branše koje koriste srebro kao takvo.

Cijena zlata je oduvijek bila viša, ali unatoč tome srebro pronalazi jednaku popularnost u nakitu te kao najbolji provodnik topline i elektriciteta. Još su Stari Grci znali za izuzetnu ljekovitu moć srebra. Primijetili su tijekom dugih ratnih pohoda da aristokracija nikada ne boluje, dok trupe nižih klasa masovno umiru od dizenterije. Uzrok je bio taj što je aristokratski dio vojske jeo iz srebrnog posuđa!

 Na otocima u Egejskom moru pronađeni su dokazi da su ljudi izdvajali srebro još 3000 godina prije Krista. Srebro ima i svoju istaknutu ulogu u grčkoj i rimskoj mitologiji. Čudno, uvijek vezano sa liječenjem, regeneracijom i iscjeliteljskim sposobnostima. Apolon, Bog istine i svjetlosti, učitelj medicine uvijek je prikazivan sa srebrnom posudom u ruci. Njegova sestra Artemida, pošto je izgubila ruku u borbi dobila je srebrnu zamjenu kao simbol izlječenja.

Srebro i zlato su pronašli raznu i mnogobrojno primjenu u tehnoligiji, medicini i poslovanju; otkup zlata je sve popularniji u svijetu i korištenje zlata u bodućnosti ima sve bolje prognoze.

Zlato je preskupo da bi se koristilo slučajno. Umjesto toga koristimo ga namjerno i samo u slučajevima kad nije moguće pronaći jeftinija riješenja. Kao rezultat toga, kada zlato jednom uđe u upotrebu teško da će ga zamijeniti neki drugi metal. To znači da se broj načina uporabe zlata s godinama povećava.